8:15 AM

105 - Κύριε, ἐκέκραξα πρὸς σέ, εἰσάκουσόν μου· πρόσχες τῇ φωνῇ τῆς δεήσεώς μου






ΨΑΛΜΟΣ 140 (Μασ. 141)

Ψαλμς τ Δαυΐδ.
Ψαλ. 140,1             Κύριε, κέκραξα πρς σέ, εσάκουσόν μου· πρόσχες τ φων τς δεήσεώς μου ν τ κεκραγέναι με πρς σέ.
Ψαλ. 140,1                  Κυριε, πολλές φορές έκραξα προς σέ. Καμε δεκτήν την προσευχήν μου. Δώσε προσοχήν εις την φωνήν της δεήσεώς μου κάθε φοράν, που με κραυγήν ισχυράν απευθύνομαι προς σέ.
Ψαλ. 140,2             κατευθυνθήτω προσευχή μου ς θυμίαμα νώπιόν σου, παρσις τν χειρν μου θυσία σπερινή.
Ψαλ. 140,2                  Ας ανέλθη κατ'ευθείαν η προσευχή μου ως ευάρεστον ευώδες θυμίαμα ενώπιόν σου. Κατά την ώραν της προσευχής, η ανύψωσις των χειρών μου προς σε ας γίνη δεκτή ως ευάρεστος εσπερινή θυσία.

Ψαλ. 140,3             θο, Κύριε, φυλακν τ στόματί μου κα θύραν περιοχς περ τ χείλη μου.
Ψαλ. 140,3                  Θέσε, Κυριε, φρουράν στο στόμα μου, ώστε να ελέγχη και μη αφήνη να βγαίνουν όλα τα λόγια μου. Θέσε, Κυριε, θύραν, ώστε να περικλείη τα χείλη μου, δια να μη εξέρχωνται λόγοι κακοί από αυτά.
Ψαλ. 140,4             μ κκλίνς τν καρδίαν μου ες λόγους πονηρίας το προφασίζεσθαι προφάσεις ν μαρτίαις σν νθρώποις ργαζομένοις τν νομίαν, κα ο μ συνδυάσω μετ τν κλεκτν ατν.
Ψαλ. 140,4                  Μη επιτρέψης να παρεκκλίνη η καρδία μου εις λόγους και αποφάσεις πονηράς, ώστε να παρασυρθώ εις ανοήτους προφάσεις, δια να δικαιολογήσω ολοφάνερες αμαρτίες μου, κατά το παράδειγμα των ανθρώπων, οι οποίοι καταπατούν τον Νομον σου και εργάζονται το κακόν. Δεν θέλω να συναναστρέφομαι και να έχω επικοινωνίαν ούτε με τους εκλεκτούς άνδρας αυτών.
Ψαλ. 140,5             παιδεύσει με δίκαιος ν λέει κα λέγξει με, λαιον δ μαρτωλο μ λιπανάτω τν κεφαλήν μου· τι τι κα προσευχή μου ν τας εδοκίαις ατν·
Ψαλ. 140,5                  Ας με διαπαιδαγωγήση ο δίκαιος, έστω και με αυστηρότητα, την οποίαν όμως θα του εμπνέη η προς εμέ αγάπη του και συμπάθεια, και ας με ελέγξη. Μυρωμένον ευώδες έλαιον αμαρτωλού να μη αρωματίση ποτέ την κεφαλήν μου. Δεν ζηλεύω την ευημερίαν των αμαρτωλών, προσεύχομαι εξ αντιθέτου ποτέ να μη μετάσχω εις αυτήν.
Ψαλ. 140,6             κατεπόθησαν χόμενα πέτρας ο κριτα ατν· κούσονται τ ήματά μου τι δύνθησαν.
Ψαλ. 140,6                  Διότι οι πρόκριτοι και επίσημοι μεταξύ αυτών κατεποντίσθησαν εις την θάλασσαν πλησίον αποκρήμνων βράχων. Οι δίκαιοι θα ακούσουν τα λόγια μου αυτά και θα αισθανθούν γλυκείαν και δικαίαν ικανοποιησιν.
Ψαλ. 140,7             σε πάχος γς ἐῤῥάγη π τς γς, διεσκορπίσθη τ στ ατν παρ τν δην.
Ψαλ. 140,7                  Οπως οι βώλοι του παχέος χώματος όταν ρίπτωνται εις την γην, σπάζουν και διασκορπίζονται ως χώμα, έτσι θα διασκορπισθούν άταφα τα οστά των ασεβών ανθρώπων παραπλεύρως στο στόμα του άδου.
Ψαλ. 140,8             τι πρς σέ, Κύριε, Κύριε, ο φθαλμοί μου· π σο λπισα, μ ντανέλς τν ψυχήν μου.
Ψαλ. 140,8                  Θα τιμωρηθούν αυτοί, διότι εγώ προς σε, Κυριε Κυριε, έχω εστραμμένα τα μάτια μου. Εις σε έχω στηρίξει την ελπίδα μου. Μη επιτρέψης να αφαιρεθή η ζωη μου από τους πονηρούς ανθρώπους.
Ψαλ. 140,9             φύλαξόν με π παγίδος, ς συνεστήσαντό μοι, κα π σκανδάλων τν ργαζομένων τν νομίαν.
Ψαλ. 140,9                  Φυλαξέ με από τας παγίδας, τας οποίας αυτοί ολόγυρά μου έχουν στήσει και από τα προσκόμματα, τα οποία παρεμβάλλουν στον δρόμον μου αυτοί, που καταπατούν τον Νομον σου και εργάζονται το κακόν.
Ψαλ. 140,10           πεσονται ν μφιβλήστρ ατν ο μαρτωλοί· κατ μόνας εμ γ ως ν παρέλθω.
Ψαλ. 140,10                Οι αμαρτωλοί θα πέσουν και θα περιπλακούν εις τα δίκτυα της δολιότητός των, τα οποία είχαν κατασκευάσει και στήσει δια τους άλλους. Εγώ όμως θα ζω μεμονωμένος, χωρισμένος από αυτούς, έως ότου προσπεράσω σώος και αβλαβής από τα πονηρά διαβούλιά των.



Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 comments :

Post a Comment

 
eXTReMe Tracker

Category 3

[Valid Atom 1.0]

ΣΧΟΛΙΑ

TRANSLATE


RECENT POSTS

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Followers

| ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ © 2009. All Rights Reserved | Template Style by My Blogger Tricks .com | Design by Brian Gardner | Back To Top |