9:56 AM

Αἴνει, ἡ ψυχή μου, τὸν Κύριον·




ΨΑΛΜΟΣ 145 (146)

λληλούϊα· γγαίου κα Ζαχαρίου.
Ψαλ. 145,1             Ανει, ψυχή μου, τν Κύριον·
Ψαλ. 145,1                  Ω ψυχή μου, δοξολόγησε τον Κυριον!
Ψαλ. 145,2             ανέσω Κύριον ν τ ζω μου, ψαλ τ Θε μου ως πάρχω.
Ψαλ. 145,2                  Θα δοξολογώ τον Κυριον καθ' όλον το διάστημα της ζωής μου. Θα ψάλλω προς αυτόν ύμνους, έως ότου ζω.

Ψαλ. 145,3             μ πεποίθατε π᾿ ρχοντας, π υος νθρώπων, ος οκ στι σωτηρία.
Ψαλ. 145,3                  Μη στηρίζετε την πεποίθησιν και την ελπίδα σας στους άρχοντας, στους υιούς των θνητών ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν πάντοτε την δύναμιν να σας σώσουν.
Ψαλ. 145,4             ξελεύσεται τ πνεμα ατο. κα πιστρέψει ες τν γν ατο· ν κείν τ μέρ πολονται πάντες ο διαλογισμο ατο.
Ψαλ. 145,4                  Του καθενός από αυτούς, όσον ισχυρός και αν φαίνεται, το πνεύμα θα εξέλθη από το σώμα κατά την ώραν του θανάτου του. Και το σώμα του θα επιστρέψη εις την γην του. Κατά δε την ημέραν εκείνην του θανάτου θα χαθούν και θα διαλυθούν όλα τα σχέδιά του.
Ψαλ. 145,5             μακάριος ο Θες ακβ βοηθς ατο, λπς ατο π Κύριον τν Θεν ατο
Ψαλ. 145,5                  Μακάριος όμως είναι εκείνος, ο οποίος έχει ως βοηθόν του τον Θεόν του Ιακώβ και ο οποίος στηρίζει τας ελπίδας του εις Κυριον τον Θεόν του.
Ψαλ. 145,6             τν ποιήσαντα τν ορανν κα τν γν, τν θάλασσαν κα πάντα τ ν ατος· τν φυλάσσοντα λήθειαν ες τν αἰῶνα,
Ψαλ. 145,6                  Εις αυτόν, ο οποίος εδημιούργησε τον αυρανόν και την γην, την θάλασσαν και όλα όσα υπάρχουν εις αυτά. Αυτόν, ο οποίος τηρεί και φυλάσσει πιστώς τους λόγους και τας υποσχέσστου εις όλους τους αιώνας.
Ψαλ. 145,7             ποιοντα κρμα τος δικουμένοις, διδόντα τροφν τος πεινσι. Κύριος λύει πεπεδημένους,
Ψαλ. 145,7                  Αυτόν, ο οποίος κάμνει δικαίαν κρίσιν και αποδίδει το δίκαιον στους αδικουμένους. Διδει τροφήν στους πεινώντας. Ο Κυριος, αυτός λύει τα δεσμά των σιδηροδεμένων αιχμαλώτων και τους δίδει την ελευθερίαν.
Ψαλ. 145,8             Κύριος σοφο τυφλούς, Κύριος νορθο κατεῤῥαγμένους, Κύριος γαπ δικαίους,
Ψαλ. 145,8                  Ο Κυριος δίδει σοφίαν στους τυφλούς με το φως της αληθείας του. Ο Κυριος ανορθώνει τους ηθικώς και σωματικώς συντετριμμένους. Ο Κυριος αγαπά τους δικαίους.
Ψαλ. 145,9             Κύριος φυλάσσει τος προσηλύτους· ρφανν κα χήραν ναλήψεται κα δν μαρτωλν φανιε.
Ψαλ. 145,9                  Ο Κυριος περιφρουρεί και προστατεύει τους ξένους, αυτός θα αναλάβη υπό την προστασίαν του τα ορφανά και τας χήρας, και θα εξαφανίση τας πορείας των αμαρτωλών.
Ψαλ. 145,10           βασιλεύσει Κύριος ες τν αἰῶνα, Θεός σου, Σιών, ες γενεν κα γενεάν.
Ψαλ. 145,10                Ο Κυριος θα βασιλεύση στον αιώνα, ο Θεός σου, Σιών, εις όλας τας γενεάς των γενεών.


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 comments :

Post a Comment

 
eXTReMe Tracker

Category 3

[Valid Atom 1.0]

ΣΧΟΛΙΑ

TRANSLATE


RECENT POSTS

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Followers

| ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ © 2009. All Rights Reserved | Template Style by My Blogger Tricks .com | Design by Brian Gardner | Back To Top |